Kamp 2018

De groepen 1 t/m 3 zijn maandag 17 september vertrokken naar Esbeek voor ons jaarlijkse schoolkamp. Via de website en Parro proberen we jullie natuurlijk zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Woensdag werd groep 1 t/m 3 afgelost door groep 4 t/m 8.

Elke dag zullen we op deze pagina de belevenissen van de kinderen plaatsen. 

Donderdag 20 september

Wat een heerlijke dag was het vandaag. Het begon wat pittig, want we moesten om half 8 al ons eigen ontbijt gaan zoeken in het bos. Dit was vrij goed gelukt, want iedereen heeft heerlijk gegeten.
Na het ontbijt zijn we gestart met een levend cluedo. Het interessantst is dan toch de dader, een motief lijkt toch van ondergeschikt belang. Groep 4 bleef bij het kamphuis om even lekker bij te tanken en gezeldschapsspelletjes te spelen.
Na de lunch gingen we weer het bos in, maar daar werden we opgesloten.

Dus moesten we zien te ontsnapen uit het bos. Dit deden we door opdrachten te voltooien waar we een code voor kregen. Door de code te kraken konden we het bos verlaten en lekker gaan zwemmen.

Na het diner gingen de kinderen zich klaarmaken voor de bonteavond. Ook bij de bovenbouw hebben we fantastische optredens gezien. Het was één groot feest. Afsluitend was er nog de mogelijkheid om een boswandeling te doen. Groep 7/8 koos er voor om nog met elkaar te gaan weerwolven.

Woensdag 19 september

De laatste ochtend van groep 1 t/m 3 en de start van het kamp voor groep 4 t/m 8!

Met een mooie verjaardag van Lars en het bezoek aan de stieren van de boer was de rust voor groep 1 t/m 3 voorbij. Om 10.15 kwam groep 4 t/m 8 en heel even hadden we alle groepen op het complex aanwezig. Ontzettend gezellig. Helaas. Na de groepsfoto moest groep 1 t/m 3 toch echt naar huis en om 11 uur stapten ze de bus in. Tot ziens!

Voor groep 4 t/m 8 begon het kamp dan ook echt om 11:15. De afspraken werden besproken, maar ook bleek dat Asterix, Obelix, Walhalla en de druïde een toverdrank gingen maken. De Romeinen stalen echter de ketel, dus nu moeten de ingrediënten weer verzameld worden. Na de lunch dus het bos in en met een speurtocht op zoek naar alle ingrediënten om Asterix en de druïde te helpen de toverdrank te maken.

Na het avondeten speelden we nog drie kleine spellen in circuit vorm, voordat we voor de laatste keer vandaag het bos in gingen. Daar speelden we een vertrouwd spel voor de bovenbouw: een lifeline volgen en uiteindelijk het boscode spel.

Inmiddels liggen alle kinderen heerlijk te slapen en bij te tanken om er morgen weer een gezellige dag van te maken.

Dinsdag 18 september

Om half 9 zat iedereen fris en fruitig al weer aan het ontbijt. Er moest goed gegeten worden, want vanaf 10 uur stond de speurtocht op het programma.

Onderweg zijn we Asterix, Obelix en een tovenaar tegen gekomen. Helaas geen everzwijnen, want dat is toch altijd wel lekker op zo'n tocht. Van de kookploeg kregen we wel een heerlijk ribbetje mee...

Na de lunch, met een heerlijke tomaten- of kippensoep, was het tijd voor een powernap.

Daardoor konden we in de middag met groep 1/2 allerlei spellen doen op het veld en met groep 3 het bos in. Die belandde af en toe in de put, maar wat wil je met ganzenbord.

Het avondeten was weer tip top verzorgd en daar hebben we dan ook erg van genoten. We zijn ons daarna klaar gaan maken voor de bonteavond.

De bonteavond was fantastisch. Er waren geweldige optredens en het bleef nog lang onrustig...

Maandag 17 september

Om 11 uur vertrok de bus vanuit Rhoon naar Esbeek. Een beetje spannend was dit nog wel, want met een lengte van zo'n 17 meter is het niet zomaar gebeurd in de straten van Rhoon-Noord. Gelukkig, met behulp van wat vaardige ouders, konden we veilig op weg.

Om 12 uur kwamen we in Esbeek aan. Nadat de kinderen gesettled waren en broodjes knakworst hadden gegeten zijn we gestart met twee bosspelen.

Met het heerlijke weer konden we ook nog even zwemmen.

Na het avondeten werden er spellen gespeeld op het veld. En groep drie heeft nog een dierengeluiden spel gedaan in het bos.

Inmiddels liggen alle kinderen op één oor om morgen weer fris te starten!