Sint 2018

Woensdag 5 december was het dan eindelijk zover. Vandaag zou Sinterklaas eindelijk met zijn pieten naar school toe komen. Met alle leerlingen stonden wij op het plein om Sinterklaas een warm onthaal te geven. Met het zingen van liedjes lieten wij ons horen. Daar kwam Sinterklaas aan. Of toch niet? De kinderen zagen al snel dat het niet Sinterklaas, maar meester Leon was, verkleed als Sinterklaas. Hij kwam op zijn fiets aangereden met een staf, mijter en baard. Meester Leon vond de aandacht die hij van de kinderen had gekregen met zijn trouwen zo fijn dat hij dat nog een keer wilde. Al snel klonk er boe-geroep op het plein, omdat de kinderen waren gekomen voor een echte Sinterklaas en niet voor een verkleedde meester. Uiteindelijk gaf de meester het op en zongen de kinderen liedjes om te laten horen dat zij Sinterklaas wilden zien.

Eindelijk kwam daar Sinterklaas aan in een Landrover met Piet die eraan hing! Meester Leon is nog even door Sinterklaas aangesproken op zijn gedrag. De kinderen waren heel blij met de echte Sinterklaas en gingen gauw naar binnen. In de hal probeerde meester Leon het nog een keer, maar daar trapten de kinderen niet meer in. Na een kort praatje in de hal is Sinterklaas nog langs geweest in alle groepen.